Print
Sunday, 29 June 2014 12:09

Snel leren = leuk leren boek

 

Snel leren = leuk leren    Cursus studievaardigheden voor middelbare scholieren en studenten.

Hoe is het met jouw zoon of dochter? Gaat zij/hij graag naar school? Lukt het met het maken en leren van het huiswerk? Doet-ie teveel of eerder te weinig? En hoe zit het met de leerstrategieën? Blijft het bij een paar keer doorlezen op de laatste middag voor de toets? Of zie je dat je kind al een planning kan maken en zich eraan kan houden? Ben jij veel tijd en energie kwijt om je kind aan het werk te krijgen? Ben je dit weleens zat? Komt er iedere keer ruzie over het huiswerk? Dan kan het handig zijn je kind aan te melden voor de cursus "Snel leren = leuk leren".

Er is in Gouda een divers aanbod aan huiswerkbegeleiding.

Voor leerlingen die moeite hebben met een vak kan het helpen om een tijdje bijles te krijgen. Bijles kan gevolgd worden bij de eigen leraar van school, een leerling uit de bovenbouw, studenten of bijlescentrales.

Voor leerlingen die moeite hebben om zich af te sluiten voor social media en liever andere leukere activiteiten gaan doen, zijn huiswerkinstituten waar onder begeleiding huiswerk gemaakt wordt heel handig. Zeker als u zelf niet altijd in de gelegenheid bent om uw zoon of dochter te ondersteunen.

Waarom Snel leren = leuk leren?

Voor leerlingen die wel aan de slag gaan, maar hun inspanningen niet terugzien in de gewenste cijfers is de cursus Snel leren = leuk leren dé manier om in 6 weken te leren hoe je met elk soort huiswerk moet omgaan en om dit beter te plannen en te organiseren. Ze krijgen inzicht in de eigen manier van leren en technieken om deze zo nodig te verbeteren. Ze leren zich houden aan hun eigen planning. Grote winstpunt: meer en makkelijker leren in minder tijd!

Voor leerlingen die liever andere dingen doen dan huiswerk maken kan het enorm helpen om te timen hoeveel tijd huiswerk eigenlijk kost en doelen te stellen, zodat hij of zij (weer) weet waar je het voor doet, school. Dat kan helpen om meer verantwoordelijkheid te nemen voor het schoolwerk. Je kunt als ouders dan meer los gaan laten.

Voor leerlingen die niet geleerd hebben om te leren helpt het om nu wel handige leerstrategieën en geheugentechnieken te leren toepassen. Ze zullen dat terug gaan zien in betere cijfers, en dan groeit het zelfvertrouwen!

Voor wie?

De cursus is geschikt voor leerlingen van middelbare scholen van vmbo-t t/m VWO. En voor studenten van HBO en universiteit, want misschien ging de middelbare school nog 'met 2 vingers in je neus' en loop je nu vast op een goede, haalbare, planning en het snel en efficiënt verwerken van de grote hoeveelheden leerstof. Ook voor leerlingen en studenten met dyslexie, AD(H)D en hoogbegaafdheid is de cursus uitstekend geschikt.

Van de zomervakantie tot de herfstvakantie is de cursus Snel leren = leuk leren uitermate geschikt voor leerlingen die nét over zijn. En natuurlijk voor leerlingen in de examenklassen. Om de kans op een succesvol schooljaar te vergroten is het handig om direct aan het begin van het schooljaar leerstrategieën te leren kennen en toepassen en om een haalbare planning te leren maken.

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie is het ook voor brugklassers een handig moment om de training Snel leren = leuk leren te volgen. Na de eerste start, waarin het behoorlijk wennen is, krijgen de brugklassers nu meer huiswerk en wordt het zaak hier goed mee om te gaan. De brugklas is echt wel andere koek dan de basisschool, waar het huiswerk op de vingers van 1 hand te tellen was. Nu, met wel 10-15 vakken, wordt het handig om goed te leren plannen en organiseren. En natuurlijk voor die leerlingen in de hogere klassen, die het niet lukt om hun huiswerk af te krijgen of zelfs hun hobby of sport moeten afzeggen.

Voor leerlingen in het examenjaar is de cursus zeer geschikt. Vooral de techniek van het snellezen en het maken van een jaarplanning maken de kans op succes en minder stress groot.

Tijdinvestering

Elke lesperiode tussen de vakanties wordt de cursus gegeven. De cursus beslaat 6 weken, waarin je eerst kijkt naar jouw huidige manier van leren, hoe lang je je kunt concentreren, op welk moment van de dag je het beste leert en op welke manier je het beste leert. Dit is namelijk voor iedereen anders. Benut deze zelfkennis om huiswerk maken voor jou prettiger te maken en meer tijd over te houden voor je sport of hobby.

In deze 6 weken heb je 1 uur per week les en oefen je 15 minuten per week. De totale tijdsinvestering is 15 uur.

Nazorg

Ik kan me voorstellen dat het niet altijd meevalt om het geleerde in de praktijk te blijven brengen. Daarom is het voor iedereen die de cursus heeft gevolgd mogelijk om 1 x gratis langs te komen om bijvoorbeeld te helpen met het maken van een planning.

Als er iets meer nodig is, is er de mogelijkheid van 3 individuele bijeenkomsten tegen gereduceerd tarief.

Last Updated on Tuesday, 27 October 2015 13:43